Wij mensen houden meestal niet zo van veranderen. Eigenlijk, als we heel eerlijk naar onszelf kijken, is het best lekker om gewoon dingen te doen zoals we het altijd deden. Als we doen wat we altijd deden, krijgen we een uitkomst die ook hetzelfde is.

Nieuwe wegen > nieuwe resultaten

Om een beter resultaat te krijgen, zullen we iets anders moeten doen. Als je iets anders doet, is de uitkomst anders. En beter, als we de juiste verandering inzetten! We verlaten de “ingesleten paden” en gaan nieuwe wegen bewandelen. Verandering kan weerstand oproepen of andere gevoelens die men als oncomfortabel labelt. Ondernemers boren graag de eigen innovatiekracht in zichzelf aan en zijn er goed in om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden.

Een gezond bedrijf is continue in beweging

Meebewegen met de markt, met de wensen van je doelgroep, leren van de feedback van klanten en samen met medewerkers verder bouwen. Om een bedrijf gezond te houden is het nodig om uit te gaan van beweging, verandering, business-optimalisatie.

Wat doet dit met de mensen in de organisatie?

Veel gehoorde vraag in ondernemingen is: hoe houden we onze medewerkers aan boord? Hoe zorgen we er voor dat ze betrokken en verantwoordelijk blijven? Erg belangrijk, want als de hele club in de weerstand schiet en afhaakt, wordt het erg moeilijk om doelen samen te realiseren.

Plezier is de motor

Als je als ondernemer je doelen realiseert en veranderingen succes opleveren dan ben je blij! Dat geeft energie om door te gaan! Voor medewerkers is dit ook zo. Als zij hun werk met plezier doen geeft dat energie.

Werken met plezier

Betrek medewerkers bij veranderingen. Laat hen meedenken, geef ruimte om écht mee te doen door ideeën in te brengen. Zorg als ondernemer voor een heldere focus, deel waar je heen wilt. Waardeer ieders unieke kwaliteiten en benut die kwaliteiten. Iedereen is van waarde! Help medewerkers om waarde toe te voegen. Samen meer bereiken! Dat is mijn motto! En die werkt! Veel plezier!

Agnes Colijn
Businesscoach bij Ondernemershoeve
https://www.linkedin.com/in/colijnagnes/