Iedereen herkent het wel: waarover ga ik vandaag bloggen? Welke berichten ga ik deze week via mijn social media verspreiden? Soms komen de onderwerpen vanzelf, maar op andere momenten ontbreekt het aan creativiteit en staat uw hoofd er niet naar. Daarom heb ik voor u zeven manieren op een rij gezet om tot topcontent te komen.

7 manieren voor nieuwe content

1. Interview belangrijke personen

Zijn er toonaangevende of andere belangrijke personen die in uw branche actief zijn? Vraag dan een interview met één van die personen aan. Leg hem of haar een aantal vragen voor die u graag beantwoord wil zien. Maak eventueel ook een video. Op die manier kunt u op een hele interactieve manier een mooi, aantrekkelijk artikel schrijven. Bovendien bestaat zomaar de kans dat de geïnterviewde persoon het artikel deelt via zijn eigen social media-kanalen.

2. Wat is hot op social media?

Wat is op het moment van schrijven hot? Over welke onderwerpen wordt gesproken? Wanneer er veel over een onderwerp gesproken wordt dat uw business raakt, anticipeer daar dan op. Wat is uw standpunt over het onderwerp? Zijn er mogelijk nieuwe inzichten?

3. Welke vragen leven er bij uw doelgroep?

In plaats van dat u zelf een onderwerp bedenkt, kunt u natuurlijk ook inspiratie bij uw doelgroep vandaan halen. Stel vragen aan uw doelgroep en maak van de binnenstromende antwoorden een mooi artikel.

4. Deel foto’s en video’s

Gaat u naar een inspirerend businessevent? Maak dan foto’s of video’s met uw smartphone en plaats deze online met een mooi introducerende pakkende tekst. Foto’s en video’s maken namelijk de content.

5. Behandel een case

Wilt u aan uw doelgroep laten zien wat u ‘in huis’ heeft? Pak dan eens een succesvolle case erbij en beschrijf uw aanpak bij het project. U bent vast en zeker trots op enkele projecten en het is zonde als u daar verder niks over vertelt. Bovendien kan het een potentiële klant over de streep trekken om voor u te kiezen.

6. Zet klanten in de spotlights

U heeft vast en zeker enkele mooie klanten in uw portfolio. Schroom dat niet om hen eens in de spotlights te plaatsen. Ze gaan het zeker waarderen!

7. Vraag gastbloggers om content voor u te schrijven

Ongetwijfeld zijn er gastbloggers die content voor uw website willen schrijven, want zo kunnen ze nieuw publiek bereiken. En u zorgt op uw blogs juist voor diversiteit aan onderwerpen en nieuwe schrijvers. Bovendien gaan deze gastbloggers het artikel ook nog eens via hun eigen kanalen delen, waardoor u ook in hun netwerk verschijnt.

Tot slot…

Bij het schrijven van goede content is het belangrijk om echt kwaliteit te leveren waar de doelgroep behoefte aan heeft. Verder is timing essentieel. Maar zeker is dat u geen excuus meer heeft om tot nieuwe content te komen.

Succes met het schrijven!

Richard van Kampen
Online marketeer